Logo1

Maatwerk Tuinkassen

Janssens AluSystems biedt niet alleen de seriematig geproduceerde ‘Action Models’. Het Belgische kwaliteitsmerk geeft je ook de mogelijkheid om je eigen tuinkas of -kamer samen te stellen, volledig naar eigen smaak. Dit zijn de zogeheten ‘Custom Models’ en kunnen samengesteld worden via onze configurator.

Naar onze configurator

Hierbij kies je in eerste instantie het basismodel dat het best bij jou en jouw tuin past. Als je dat eenmaal gedaan hebt, krijg je verschillende aanvullende keuzemogelijkheden om de tuinkas of -kamer volledig naar jouw hand te zetten. Maar niet voordat we jou nog wat meer informatie hebben gegeven over de basismodellen van de ‘Custom Models’.

Custom Models

De basismodellen zijn in diverse productlijnen beschikbaar:

EOS 200/40°

Het getal 200 geeft aan dat de modellen in deze serie een goothoogte hebben van ongeveer 2 meter. Dit heeft verschillende voordelen. Zo kunnen daardoor op iedere wand deuren worden geplaatst en kunnen de meeste mensen rechtop staan in de kas. Dat is wel zo handig als je in de kas aan de slag gaat. Daarnaast geeft het een gevoel van ruimte. Het biedt ook veel voordelen voor klimplanten. Die hebben aan de zijkanten namelijk veel ruimte om te groeien.

De 40° duidt aan dat deze serie een steile daklijn heeft van ongeveer 40 graden. Hierdoor ontstaat een spits dak dat goed schoongespoeld wordt door de regen. Maar het oog wil natuurlijk ook wat, de meeste mensen vinden een spits dak dan ook het mooist

De Helios-serie biedt net als de EOS-serie een uitstekende goothoogte van ongeveer 2 meter. De daklijn verschilt echter wel van de EOS-serie. Deze modellen hebben namelijk een vlakkere daklijn van 25 graden. Hiermee voorkom je dat de tuinkas of -kamer een te hoge nokhoogte krijgt.

Wil je jouw tuinkas graag dicht bij je huis plaatsen? Dan zijn deze muurkassen van Janssens AluSystems ideaal. Je kunt deze ook tegen de gevel plaatsen waar de openslaande tuindeuren zitten. Zo creëer je jouw eigen serre. Een geweldige uitbreiding van je woonruimte. Zo haal je buiten, een beetje meer naar binnen.

Ook bij de muurkassen mag je een goothoogte verwachten van ongeveer 2 meter. Hierdoor kun je de beschikbare ruimte volledig benutten én in de hoogte kweken.

De hellingsgraden van het dak, hangt onder andere samen met de maatvoering van de muurkas. Laat de maatvoering het toe, dan kun je kiezen uit 15 of 30 graden. Als de wand hoog genoeg is, kan je zelfs kiezen voor een volledig vlakke daklijn.

Basismodellen in de Arcadia serie:
Arcadia Hobby
Arcadia Victorian
Arcadia Retro
Arcadia MUR

Deze modellen onderscheiden zich door bijzondere ontwerpen of een meer dan gemiddelde omvang. Voor deze serie geldt ook dat je een goothoogte mag verwachten van 2 meter.

Samenstellen

Stel jouw de tuinkas of -kamer uit jouw dromen samen. We zetten hier alle mogelijkheden voor je op een rij. Voor de meeste opties geldt dat ze op alle modellen toepasbaar zijn. Uiteraard helpen we je graag bij jouw keuze en de samenstelling van jouw gedroomde tuinkas of -kamer. Neem daarom vooral contact op met Michel en Akkie, zij helpen je graag!

Maatvoering

Het grootste deel van de ‘Custom Models’ is vrijwel volledig op maat te maken. Zo kun je in de lengte, diepte of breedte uitbreiden per paneelbreedte van 73 cm. Zelfs tot aan lengtes van wel 12 meter! Voor sommige modellen zijn deze mogelijkheden beperkt. Voor bijvoorbeeld de T-modellen geldt een beperking tot een aantal standaardmaten bij sommige wanden van een bepaald model.

Wij bespreken graag met jou wat de ideale maten voor jouw tuinkas of -kamer zijn. Alvast een advies vooraf: koop je tuinkas absoluut niet in een te kleine maat. Het kan zomaar zijn dat jouw toepassingen na een tijdje veranderen. Misschien wil je naast het kweken wel een lekkere loungeplek creëren of je werkatelier verplaatsen naar je tuinkas. Houd daar dan ook rekening mee bij de aanschaf van jouw tuinkas. Wie vooruit denkt, heeft nog jaren plezier van een multifunctionele kas!

Hierbij kun je kiezen uit twee varianten: schuifdeuren of gewone (draai)deuren. Deze varianten zijn er in zowel enkele als dubbele uitvoering. Zoals je weet hebben alle ‘Custom Models’ een goothoogte van 2 meter. Hierdoor kunnen de deuren op alle wanden van de tuinkas worden geplaatst. Het is zelfs mogelijk om op meerdere wanden deuren te plaatsen. Wees creatief. Plaats bijvoorbeeld schuifdeuren op de hoek van je tuinkas. Door middel van twee enkele schuifdeuren, creëer je zo een hele open hoek als je de deuren openschuift.

Kies je voor de schuifdeuren, dan kun je ook kiezen voor een verlaagde drempel. De standaard drempel van 9,5 cm wordt dan verlaagd naar 3,5 cm. Janssens AluSystems levert er ook gelijk een deurslot bij, als je voor deze extra optie kiest.

Bij de gewone (draai)deuren kun je ook kiezen voor een extra optie. Het is namelijk mogelijk op deze op een muurtje te plaatsen. Zo zakt de deur in de opening die je in het muurtje laat voor de deuren. Het ontstane gat boven de deur wordt opgevuld met een bovenlicht. Een plexiglazen plaat met profiel die op maat wordt gemaakt door de monteur tijdens het bouwen van jouw kas.

Daarnaast zijn er voor ieder type deur ook vliegen(hor)deuren beschikbaar. Zo zorg je ervoor dat ongewenste insecten niet kunnen binnendringen.

Een goede beluchting in je kweekkaas is belangrijk. Niet alleen bij warm weer, maar ook als het wat frisser wordt kan het in jouw kas vochtig zijn. Met de juiste samenstelling ramen en openers steek je hier een stokje voor. Hiermee kun je de beluchting uitstekend reguleren.

Hiervoor heb je de keuze uit drie soorten ramen: ramen om in het dak te plaatsen, uitzetramen of louvre- (lamellen)ramen voor in de zijwanden. Het ligt aan de omvang van je kas én jouw voorkeur hoeveel ramen en welke soort je het beste kunt plaatsen. Wij denken daarom graag met je mee. Eigenlijk zijn dakramen altijd goed om te plaatsen, zodat de warme lucht goed kan worden afgevoerd. In dat geval is het handig om te kiezen voor de standaard raam-opdrukker of de robuuste ‘spindel’.

Laatstgenoemde zorgt ervoor dat je dakramen niet kapotwaaien. Ook kan je jouw dakramen handig opendraaien met de spindel-stok.

Alle tuinkassen en -kamers worden standaard geleverd met 73 cm brede glaspanelen. Door te kiezen voor panelen van 37 cm breed, geef je jouw tuinkas een heel ander aanzien. Houd er rekening mee dat er in dat geval ongeveer twee keer zoveel profielen worden geplaatst. Hierdoor komt jouw kas er nóg klassieker en chiquer uit te zien.

Je kunt de uitstraling van jouw tuinkas nog meer finetunen met decorpanelen. Een mooi bijkomend voordeel is dat je door deze panelen ook meteen minder zicht hebt op de spullen die je eventueel in de kas hebt staan, dit geeft een opgeruimd gevoel. De panelen variëren in hoogtes van ongeveer 90 tot 200 cm. Ze komen in zowel effen, moderne als klassieke uitvoering. De panelen van 2 meter zijn bijvoorbeeld ideaal om een ongewenst uitzicht te verbergen, van een lelijke schutting bijvoorbeeld.

De standaard RAL kleuren die Janssens AlySystems toepast zijn RAL 9005 (zwart), RAL6009 (groen) of RAL9010 (wit). Heb je liever een andere (RAL)kleur? Dan is dat, tegen een meerprijs, ook mogelijk.

Wil je jouw tuinkas graag op een laag muurtje plaatsen? Dat kan! Hierbij heb je de keuze uit drie hoogtes: 20, 40 of 60 centimeter. Hiervoor is een speciaal ‘MUR-supplement’ beschikbaar. Als je voor een model met draaideuren kiest, heb je ook een bovenlicht nodig.

Om de tuinkas of -kamer uit jouw dromen helemaal af te maken, heb je de keuze uit verschillende, handig accessoires. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Geïntegreerde zaaibakken, kweektafels en -schappen
  • Zonneschermen
  • Victoriaanse nok
  • Spandrellen (verstevigings- en sierelementen)
  • Oprijplaten
  • Bevestigings- en onderhoudsmaterialen

Jouw ideale tuinkas of tuinkamer

Wie wil dat nou niet: een unieke tuinkas of -kamer, helemaal naar eigen smaak samengesteld. Niet alleen in omvang, maar ook op het gebied van stijl, kleur en toepassing. Jouw eigen unieke, multifunctionele tuinkas. Ideaal om planten, groenten en kruiden te kweken.

Ook ideaal om een heerlijke lounge- of werkruimte te realiseren. Een op maat gemaakte tuinkas is uitermate geschikt om deze twee werelden te combineren. Zie jij jezelf al zitten na het verzorgen van je moestuin: heerlijk in de zon met een hapje en een drankje?