Logo1

Even voorstellen: de mensen achter Buitenweelde

Denk je aan een mooi familiebedrijf, dan denk je aan Buitenweelde. Hier ben je welkom voor persoonlijke aandacht, eerlijk advies en kwalitatief goede en duurzame producten. Bij Buitenweelde kan iedereen met interesse in (moes)tuinieren zijn art ophalen en kennismaken met producten waarmee je je buitenruimte compleet maakt. Eigenaren Akkie van der Veen en Michel van den Akker staan voor je klaar. "Met dit mooie familiebedrijf komt onze droom uit. We vertellen je er graag meer over."

"Je zou denken dat we van onze hobby ons werk hebben gemaakt. En dat is ook wel waar, maar het was oorspronkelijk niet onze bedoeling om (moes)tuinproducten te verkopen", vertelt Akkie. "Het begon een aantal jaar geleden op vakantie in Denemarken. Na een paar dagen bijkomen van alle drukte begonnen we te filosoferen. Aan onze stressvolle banen beleefden we geen plezier meer. We wilden vooral meer tijd met elkaar doorbrengen. Samen een bedrijf starten werd het idee."

Plantenbakken van Grönfeld

Michel gaat verder: "Terug in Nederland lieten we ons weer meesleuren in de waan van de dag en kwam ons idee nog niet van de grond. Twee jaar later waren we opnieuw op vakantie in Denemarken. Met Deense vrienden gingen we op pad in Kopenhagen. We zagen een expositie van de plantenbakken van Grönfeld. Akkie werd gelijk getriggerd door de uitstraling en vormgeving. We raakten in een heel leuk gesprek met de ontwerper."

Het perfecte importproduct

Akkie: "Tijdens dat gesprek bleek dat we het erg goed met elkaar konden vinden. We keken op dezelfde manier tegen het leven aan en deelden belangrijke waarden. Grönfeld exporteerde nog niks. En importeren leek ons wel wat. Michel zag veel potentie in de handigheid van het product."

"Deze plantenbak bestaat namelijk uit 4 of 5 panelen die qua afmetingen perfect te transporteren zijn. En omdat ze supermakkelijk zonder gereedschap in elkaar te zetten zijn, heb je in 5 minuten een prachtig verrassingseffect voor in je tuin, terras of op het balkon. Het materiaal is superstevig en tegelijkertijd heel licht. Zo kun je ze makkelijk verplaatsen, in tegenstelling tot traditionele betonnen plantenbakken. Daarbij zijn ze modulair en daardoor multi-inzetbaar. Je kunt je eigen afmetingen kiezen en er bijvoorbeeld ook een afscheiding mee maken. Of een plantenbak van wel 12 meter lang", legt hij uit.

Horn Design

En zo geschiedde het: Michel en Akkie startten Horn Design. Die bijzondere naam komt van Michels familie. Hij legt uit: "Mijn moeder heette Ten Horn. Dit was een belangrijke naam in de stoomwereld. Mijn familie had een grote ketelfabriek. Dit trok Akkie en mij wel. De link naar metaal, het stoere en betrouwbare karakter. Zodoende vonden wij Horn Design toepasselijk."

Uitbreiden

"We groeiden snel met Horn Design. Diverse hoveniers en groothandelaren hadden interesse in de Grönfeld-bakken. Toch misten wij het contact met de eindgebruiker. We vinden het juist leuk om díe te begeleiden en advies te geven. Zelf ben ik namelijk interieurarchitect. Ik ontwerp graag. In combinatie met onze affiniteit met tuinieren, is tuinontwerp een logisch vervolg. Een uitbreiding moest ervan komen", vertelt Akkie.

Buitenweelde

En zo ontstond het idee voor Buitenweelde. "We willen de consument graag een compleet tuinsysteem bieden. Advies over de tuinarchitectuur, een degelijke tuinkas met handige moestuinbakken, praktische benodigdheden en zelfs zaden. Kwalitatief hoogwaardige én duurzame producten vinden we belangrijk. Daarom hebben wij gekozen voor de kassen van Janssens AluSystems. In combinatie met de bakken van Grönfeld krijg je een prachtig, hoogwaardig kassysteem. Zo willen we ervoor zorgen dat iedereen heerlijk kan genieten van zijn of haar (moes)tuin!", vertellen Akkie en Michel. "En dat we dit samen met onze twee zoons en schoondochters kunnen doen, maakt Buitenweelde helemaal een droom die uitkomt!"

Nieuwe locatie

"Wil je een uitgebreid advies over een kas of ben je op zoek naar leuke kweek-/plantenbak voor op je balkon of terras? Neem contact met ons op of kom langs in Munnekeburen. We adviseren je graag onder het genot van een lekkere kop koffie."