Logo1

Verzendkosten

Gratis verzending boven de € 200

Buitenweelde bezorgt alle bestellingen boven de € 200 helemaal gratis. Met uitzondering van tuinkassen, Makkelijke Moestuin Mix en levering aan de Waddeneilanden. Bij bestellingen van minder dan € 200 bedragen de verzendkosten € 27,50.

Makkelijke Moestuin Mix

In verband met de grootte en het gewicht van de zakken betaal je de volgende verzendkosten:

Aantal zakken Verzendkosten per zak
1 € 10,00
2+ € 15,00
4+ € 20,00
6+ € 24,00
20+ Gratis

Alle verzendkosten zijn inclusief btw. Bestel je artikelen met verschillende verzendkosten? Dan betaal je eenmalig de hoogste categorie verzendkosten.

Leveringsinformatie

Verzending

Heb je een artikel besteld, dan proberen we die de volgende dag al te verzenden. Of dit lukt hangt af van de voorraad op dat moment. Daarvan stellen we je op de hoogte. We verzenden met PostNL. Via hen ontvang je een track&trace-link waarmee je de verzending kunt volgen. Afhankelijk van PostNL wordt je pakket binnen 1 tot 3 dagen bezorgd. Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Waddeneilanden

Voor de Waddeneilanden geldt, behalve voor Texel, bezorging tot aan de haven van het vasteland. Je regelt als eilandbewoner zelf het vervoer van de haven naar eigen locatie. Samen bepalen we welke vergunning houdende vervoerder op het eiland je bestelling bezorgt.

Tuinkassen

Als je een tuinkas bestelt, maken we direct een afspraak voor levering. De transporteur neemt hiervoor contact met je op. Houd er rekening mee dat de transporteur de lading op een geschikte plek moet kunnen afleveren. De transporteur beschikt over een laadklep en pompwagen waarmee hij de pakketten eenvoudig op de juiste plek kan zetten.

Laat je de tuinkas door Buitenweelde monteren? Dan is het van belang dat de materialen op maximaal 25 meter van de plek waar de kas komt, worden geplaatst. Lees meer over montagevoorwaarden.

Helaas heeft de tuinkassenbranche momenteel te maken met langere levertijden dan normaal. In verband met de gestegen vraag naar tuinkassen, de coronapandemie en de Brexit, kunnen we moeilijk een standaard levertijd beloven. Neem contact met ons op voor de actuele levertijden.

Makkelijke Moestuin Mix

Pallets of een grote zending met zakken krijg je vóór de deur afgeleverd: op de stoep of op straat. Dus niet in je achtertuin of schuur. De meeste chauffeurs zijn best bereid (dus niet verplicht!) om de pallet op je oprit te plaatsen of onder je carport te zetten, maar dan moet dat wel kunnen. Vervoer over grindpaden, onverhard terrein, en over stoepjes en drempels is niet mogelijk.

Afhalen bij Buitenweelde

Uiteraard kun je de bestelling ook afhalen bij Buitenweelde in Munnekeburen (Friesland). Houd er wel rekening mee dat we niet alle producten op voorraad hebben, afhalen is daarom altijd op afspraak. Zo zorgen we ervoor dat al jouw bestelde producten klaar staan. Je kunt ons hier vinden: Kerkeweg 9, 8485 JJ Munnekeburen. Afhalen is gratis, de koffie staat klaar.

Transportschade

Controleer jouw zending

Controleer bij het ontvangen van je zending goed of er niets beschadigd is. Als er iets mist of iets beschadigd is, geef dat dan aan wanneer je tekent voor ontvangst. Doe dit al bij de minste beschadiging van de verpakking. Doe je dit niet, dan is onze verzekering op je producten namelijk niet geldig.

Wij raden je aan om direct contact met ons op te nemen als er iets niet klopt. We helpen je graag verder.
E-mail: info@buitenweelde.com
Telefonisch: 06-39 338 123

Schade aan de verpakking

Zit er zichtbare transportschade aan de verpakking? Informeer de vervoerder dan dat je de inhoud van de verzending moet onderzoeken op eventuele transportschade als gevolg van de schade aan de verpakking. Als de vervoerder dit om welke reden dan ook niet toestaat, kun je de zending weigeren of op de verzendnota ‘ontvangen onder voorbehoud van gebreken en weglatingen’ vermelden. Blijkt het artikel beschadigd? Neem dan binnen 24 uur contact met ons op. Tip: maak foto’s van de schade.

Schade aan verpakking én inhoud

Zie je zichtbare transportschade aan de verpakking en inhoud van je zending? Weiger deze zending meteen 'wegens transportschade'. De vervoerder neemt het pakket dan weer mee. Neem vervolgens contact met ons op, dan sturen we je direct een nieuwe op. Tip: maak foto’s van de schade.

Retourneren en ruilen

Herroepingsrecht

Het kan voorkomen dat je de bestelling retour wilt sturen. Je hebt recht om de bestelling tot 14 dagen na ontvangst, zonder opgave van reden, te annuleren. Je hebt na annuleren nogmaals 14 dagen om je product retour te sturen. Je krijgt het volledige orderbedrag inclusief de verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van jouw thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening.

Indien je gebruikmaakt van dit herroepingsrecht, moet je het product met alle geleverde toebehoren en in de originele staat en verpakking retourneren. Mocht het product beschadigd zijn of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan jou doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Wil je gebruikmaken van dit recht? Neem dan contact met ons op via info@buitenweelde.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van jouw retour terugstorten, mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Je kunt geen beroep doen op het herroepingsrecht als het gaat om op maat gemaakte producten.

Ruilen

Wil je een product ruilen? Dat is helemaal geen probleem. Je kan hiervoor contact opnemen met info@buitenweelde.nl. Wel draag je zelf de kosten voor terugzending van het product.

Is je vraag nog niet beantwoord? Geen probleem, we helpen je graag. Bel naar 06 – 39 33 81 23 of stuur een e-mail naar info@buitenweelde.nl.